5 scale-uri necesare pentru incepatori!

Utilizați aceste ghiduri la îndemână pentru a afla câteva scale ușoare care vor construi dexteritate și vă vor ajuta să vă cunoașteți drumul în jurul bordului.

Este posibil să fi auzit cuvântul „cântare” pe parcursul călătoriei dvs. cu chitară, dar este posibil ca unii jucători să nu știe exact ce sunt.

Cantarile de chitară sunt secvențe organizate de note redate într-o ordine ascendentă sau descendentă care vă ajută să construiți forța și dexteritatea degetelor. Practicarea cântarilor de chitară vă face, de asemenea, mai familiari cu notele de pe tabloul tău de bord, dezvoltă-ți urechea muzicală și oferă un cadru pentru crearea melodiilor pentru melodiile tale originale].

Pentru cei care doresc să își extindă orizontul de scară, pachetul Player Player disponibil în aplicația Fender Tune oferă o bibliotecă de scară dinamică, cu o varietate de diagrame și tipare pentru orice variație, aromă și cheie. Și pentru cei care doresc să se perfecționeze pe elementele de bază sau doar să se scufunde în cântare pentru prima dată, Fender Play are o mulțime de videoclipuri care oferă ghiduri pas cu pas ale cântarelor de bază care vă vor servi bine.

Aruncați o privire la o listă de cinci scări esențiale (complete cu diagrame) pentru a vă începe mai jos.

A Minor Pentatonic Scale (Fifth Position)

16576-easy-scales-insert-5
O scară pentatonică este o scară populară de cinci note pe care va trebui să o cunoașteți pentru riffs, solo și melodii, în special pentru rock și blues. Pentru scara pentatonică minoră, este un lucru de învățat în două octave în a cincea poziție, și vă ajută cu puterea de mână frâu.

Unele melodii obișnuite care folosesc scala pentatonică minoră sunt „Stairway to Heaven” de la Led Zeppelin și „Hoodoo Bluesman” de Junior Wells, pentru a numi câteva. Învață să joci o scară pentatonică minoră.

E Minor Pentatonic Scale

16576-easy-scales-insert-2
Scara pentatonică minoră E în poziția deschisă este zero la sol. Pentru această versiune de la instructorul Fender Play Matt Lake, vei juca două note pe fiecare șir, un șir deschis, urmat de o notă îngrozitoare. Ledul lui Zeppelin „How many More Times”, „Back in Black” de AC / DC și „Rumble” de Link Wray sunt câteva cântece populare care prezintă această scară.

C Major Scale (Open Position)

16576-easy-scales-insert-1
Coborârea scării majore C vă va ajuta să înțelegeți cheia lui C și, deoarece nu are nicio tăietură sau apartamente, este o intrare excelentă în compoziția muzicală. Pentru a reda pur și simplu totul pe șirul B, va trebui să urmați un pas întreg / pas întreg / jumătate de pas / pas întreg / pas întreg / formulă pas întreg / jumătate pas. Puteți juca de fapt „Twinkle Twinkle Little Star” folosind această metodă!

Deși aceasta este o modalitate bună de a înțelege scala majoră C, este mai des jucată în poziție deschisă pe mai multe șiruri pentru a obține notele.

G Major Scale (Open Position)

16576-easy-scales-insert-4
Ca și scara majoră C, puteți juca scala majoră G pe o singură șir, urmând, de asemenea, etapa cu două întregi / jumătate de pas / trei pași întregi / formula jumătate de pas.

Dar, din nou, este mai comun să utilizați toate cele șase șiruri pentru a frâna în mod corespunzător toate notele și vă ajută, de asemenea, să vă construiți puterea în degetul dvs. Pinkie Învațați să jucați scala pentatonică minoră G.

E Harmonic Minor (Open Position)

16576-easy-scales-insert-3
Scara minoră armonică E este folosită adesea în muzica clasică, jazz și metal, deoarece vă poate condimenta solo-urile. O modalitate de a cunoaște scala minoră armonică E este să joci totul pe șirul High E, trecând de la poziția deschisă la al doilea fret (pas întreg), a doua a treia fret (jumătate de pas), a treia până la a cincea fret ( pas întreg), al cincilea până la al șaptelea fret (pas întreg), al șaptelea până la al optulea fret (jumătate de pas), al optulea al 11-lea (al treilea minor) și al 11-lea al 12-lea fret (jumătate de pas).

Dar vei găsi că este mai practic să joci scala minoră armonică E pe toate cele șase șiruri. Aflați cum să jucați scala minoră armonică E în poziție deschisă pe două octave.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Componentele viorii

Clasificarea instrumentelor muzicale – denumiri și tipuri